Wat is voetreflexologie ?

"Reflexologie is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en -zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexologie is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen."

Wanneer een bepaald orgaan of lichaamsdeel niet naar behoren functioneert, weerspiegelt zich dat via de reflexzones op de voeten. Voetreflexologie is dus een vorm van behandeling waarbij men met duimen en vingers drukt op die reflexzones op de voet. Die zones, ook wel drukpunten genoemd, geven een impuls naar de corresponderende organen en lichaamsdelen.

Voetreflexologie is een eeuwenoude techniek die al door de oude Egyptenaren werd beoefend. Ook bij Indianen en Chinezen is deze techniek al lang bekend.

Knellende schoenen, te hoge zolen of hakken… onze voeten krijgen zo weinig goede aandacht. Nochtans brengen ze ons overal naartoe. Onze voeten zijn onze basis die ons een leven lang - een lang leven dragen.

Wat mag u verwachten en wat niet?

Bij een voetreflexbehandeling zal u zich in de eerste plaats heerlijk ontspannen. Dit is op zich al de moeite waard. Daarnaast wordt uw lichaam meer in balans gebracht. De organen van de behandelde zones hebben na de behandeling een betere doorbloeding en verwijdering van de afvalstoffen. Voetreflexologie werkt met het lichaam mee. Uw lichaam is in staat om zelf het hoofd te bieden aan allerlei problemen zoals spanning, emoties, schadelijke invloeden van de omgeving en ziekte. Dit is uw natuurlijke weerstand. Wanneer deze eigen kracht te veel of te lang onder druk staat (door stress, levenswijze, overbelasting of een van nature zwakker gestel), kunnen onevenwichten ontstaan waardoor ziekte en andere klachten de overhand krijgen. Gebieden die verzwakt waren, worden door de behandeling versterkt en door voetreflexmassage kan plaatselijk pijn worden verminderd.

Voetreflexologie is geen wondermiddel en kan geen arts vervangen. Een arts kan een diagnose stellen en medicatie voorschrijven. Een voetreflexologist doet dit niet. zij gaat na waar de natuurlijke weerstand verstoord is en tracht dit te herstellen of te verbeteren. Hierdoor is voetreflexologie een goede manier om preventief en complementair aan uw welzijn te werken.

Wat voel je na de behandeling ?

Dit hangt af van persoon tot persoon.

Je kan het heel warm krijgen of heel koud...

soms kan er hoofdpijn optreden en kleine andere ongemakken, vermoeidheid of slapeloosheid, energie tekort, of plots een teveel aan energie, bij sommigen kan er lichte temperatuursverhoging optreden

dit alles is nooit te voorspellen op voorhand, en heel normaal.

Het mag enkel niet extreem worden bv, 39* koorts, zware migraine aanvallen enz... dan is het best een dokter te raadplegen.

Door een voetreflexologie kan bv. een griep die aan het broeden is, een versnellende werking hebben, door de betere afvoer van de afvalstoffen.

Of het nu aangenaam of onaangenaam aanvoelt, het is altijd een goed teken als je iets voelt.

sowieso is er bij elke voetreflex een verbetering van de bloeddoorstroming, en een betere afvoer van de afvalstoffen in het lichaam.

Prijzen :

-Voetreflexologie +/- 1 uur 49€

-Voetreflexologie met scrub, paraffinebad 69€